Iran Graffiti

ایران درسومین دوسالانه هنرشهری

کارخانه ذوب آهن «فولکلینگن» در آلمان میزبان دوسالانه هنر شهری است. ساختمان این کارخانه از سال ۱۹۹۴ به عنوان نخستین بنای تاریخی صنعتی جهان، در لیست میراث فرهنگی یونسکو ثبت شده است.

UrbanArt_Biennale_volklingen

در سومین دوره این دوسالانه، هنرمندان خیابانی از سراسر جهانی، در فضایی به مساحت ۱۰۰۰۰ متر مربع و میان پلهای آهنی، دیوارهای بتنی این کارخانه قرن نوزدهمی، تازه ترین و جدید ترین تحولات این هنر خیابانی، این هنر نوپا و رو به رشد را در معرض دید بازدید کنندگان قرار می دهند.

مسئول دوسالانه می گوید: «از اواخر قرن گذشته، هنر خیابانی فضاهای درون شهری را به تسخیر خود درآورده است و با قدرتی مهارناشدنی خود را در برابر پیامهای تبلیغاتی و در محیط زندگی شهری تثبیت کرده است. این هنر حال به داخل موزه ها راه می یابد و با آنچه روی نرده ها، روی دیوار نوشته می شود و در کنار نقاشی های واقعی روی بوم نقاشی، قدرت خود را حفظ می کند. هنر شهری که نیازمند فضای شهری است، به این ترتیب حافظ قدرت مهار ناشدنی هنر خیابانی است که همچنان به جلو می رود.»

کارخانه ذوب آهن «فولکلینگن» در سال ۱۸۷۳ در ایالت زارلند آلمان ساخته و بعد در سال ۱۹۸۶ تعطیل شد. این محل، امروز یکی از مهمترین اماکن فرهنگ و صنعتی در اروپاست که در آن برنامه های فرهنگی زیادی برگزار می شود.

اثری به ابعاد ۲۲۰ در ۱۵۰ سانتیمتر از   هنر مند ایرانی  با نام تنها  در این دوسالانه به نمایش گذاشته شده است.تنها که  به عنوان یکی از سر شناسترین چهره های هنر خیابانی خاور میانه شناخته می شود به همراه هشتاد هنر مند دیگر از ۲۲ کشور جهان در این دوسالانه شرکت دارند دیگر هنر مندان حاضر در نمایشگاه می توان به شپارد فیری،سنتو،جف اروسول

“بازگشت به روح مصری هنوز محقق نشده است“، عنوان اثر حنا الدقام است که در این دوسالانه هنر شهری به نمایش گذاشته شده است. هنرمند مصری هم اکنون در برلین کار می کند و می گوید: «من خیلی بیرون نمی روم فقط وقتی بیرون می روم که واقعا بخواهم بروم. اما با خلق این اثر حرفی برای گفتن دارم. به همین دلیل هم در خیابان ظاهر شدم.»

لینک خبر